Tussen single trails en social media

Bijdrage van:4. november 2021

Een interview met SKS GERMANY’S merkambassadeur Steffi Marth 

Ze is een professionele mountainbiker, houdt van avontuurlijke reizen en heeft meer dan 32.000 volgers op Instagram: Steffi Marth ‘fietst’ graag in zeven sloten tegelijk. Uitdagingen zijn helemaal haar ding: racen, nieuwe sporten uitproberen en trails in Duitsland en in de rest van de wereld onveilig maken. De 35-jarige is sinds begin 2020 merkambassadeur van SKS GERMANY en deelt haar enthousiasme voor SKS-producten met haar internationale fanbase.

Steffi, je hebt een master in architectuur. Maar in plaats van gebouwen te ontwerpen, presenteer je bekende merken uit de fietsenbranche als influencer. Hoe is dat zo gekomen? 

Op mijn 12e jaar fietste ik al en deed ik mee aan BMX. Sindsdien draait mijn leven om fietsen, al het andere komt daarna. Het is natuurlijk goed om een job achter de hand te hebben, maar na mijn actieve fietscarrière zie ik mezelf nog steeds actief zijn in de fietswereld en niet achter de tekentafel of op de bouwplaats.

Hoe ziet een normale dag er voor jou uit?

Ik reis veel in het fietsseizoen en slaap zelden drie dagen in hetzelfde bed. Mijn leven bestaat uit inpakken, uitpakken, fietsen en tussendoor het Instagram-kanaal up-to-date houden. Ik besteed veel tijd aan het verwerken van foto’s en video’s en het delen van mijn ervaringen op de sociale media. Met soms schermtijden van vier uur per dag. 

Wat bevalt jou aan de producten van SKS GERMANY? 

Als ik lange fietstochten maak, moet ik op mijn materiaal kunnen vertrouwen. Vooral op pompen en gereedschappen. Als je op een berg staat of op een winterse hooglandsteppe van China, dan wil je gewoon een pomp die zijn werk goed doet en je band vult. Daarom gebruik ik bijvoorbeeld de Airflex Explorer, die heel handzaam is en gemakkelijk de band op spanning brengt.

Welke tip heb je voor lezers die goed uitgerust aan hun fietsavontuur willen beginnen?

Ik ben een grote fan van de COMPIT+. Een goede routeplanner is bij het plannen van een avontuurlijke fietstocht erg belangrijk. Ook wil je onderweg foto’s en video’s maken en misschien af en toe het weer checken. Dat verbruikt behoorlijk wat stroom van je telefoon. Met het COMPIT-systeem heb je een draadloze powerbank achter je mobieltje. 

Hoe belangrijk is duurzaamheid voor jou?

Heel belangrijk. Ik let er bijvoorbeeld op of een product geen lange reis heeft gemaakt vanuit Azië. Bij SKS GERMANY zag ik hoe de producten ter plaatse worden ontwikkeld en geproduceerd. Dat is ecologisch gezien al erg belangrijk.

Foto’s: Michael Kull, Marco Fischer