Team SKS Sauerland bekroont een perfect seizoen

Bijdrage van:21. september 2021

Duitse algemeen klassement gewonnen in eigen deelstaat

De 5e Sauerland-Toer was voor het Team SKS Sauerland Noordrijn-Westfalen een geweldig succes. Op het parcours in de eigen deelstaat gingen de sporters voor de laatste punten in het klassement – en ze behaalden de eerste plaats in het teamklassement.

En dat niet alleen: na een spannende tweemansprint miste Michiel Stockmann wegens technische problemen net de 1e plaats. Op het bovenste trapje van het podium stond uiteindelijk Dominik Röber (P&S Metalltechnik).

Bronzen medailles in het berg-klassement

In de wedstrijd voor het berg-klassement, die op zaterdag eveneens in het Sauerland plaatsvond, behaalde Johannes Adamietz de bronzen medaille in de Eliteklasse. Michael Gießelmann won brons bij het Duitse berg-kampioenschap (onder 23 jaar).

Het weekend vormde tevens de seizoensfinale van de Duitse fietscompetitie. Jörg Scherf, teamleider van de SKS Sauerland coureurs, kijkt tevreden terug op de circa 60 wedstrijddagen: “De jongens waren top en hebben een enorme stap vooruit gezet.“

Foto’s: Rob Möller